Staňte se klientem pojišťovacího makléře

Tuto radu ode mne uslyšíte asi mnohokrát. Důvod je jednoduchý, jen od pojišťovacího makléře byste měli dostat nejširší rozsah a nejvyšší kvalitu služeb. Někdo se mnou možná nebude souhlasit, neboť se setkal s makléřem, který tomu neodpovídá. I proto jsem uvedl, že byste měli dostat kvalitní služby. Já si ale dovolím se domnívat, že se jednalo o výjimku potvrzující pravidlo.

Makléř by měl umět zhodnotit Vaše potřeby na pojištění. Měl by umět posoudit riziko škody, která Vám hrozí, a k tomu Vám dát doporoučení na rozsah pojištění a pomoci Vám vybrat vhodného pojistitele. Pokud jste někdy vybírali pojišťovnu, jistě víte, kolik práce za tím je. A ruku na srdce, kolik z Vás může řící, že jste tomu dali tolik času a úsilí, kolik by bylo potřeba. Proto Vám doporučuji, šetřete svůj čas a oslovte makléře, nic to nestojí. Zkušený makléř všechnu práci udělá za nesrovnatelně kratší čas a možná i lépe, než byste ji zvládli Vy. Vy si pouze vyberete z předloženého zhodnocení nabídek pojistitelů. Bude jen na Vás, zda si zvolíte dobrou cenu, široký rozsah pojištění, kombinaci obojího, či nějaké kompromisní řešení. Výhoda pro Vás bude, že od počátku víte, na čem jste. Nemělo by Vás tak při škodě nic překvapit. Navíc, jako takový bonus, Vám makléř pomůže při likvidaci Vaší škody. Řekne Vám, jak a kam ji nahlásit, nebo to rovnou udělá za Vás. Řekne Vám,  jak postupovat při řešení celé škody a co a kam poslat. Pomůže Vám zkontrolovat výši pojistného plnění, nebo Vám pomůže zhodnotit správnost zamítavého stanoviska pojistitele a případně Vám doporučí, jak je možné stanovisko rozporovat.

Co víc si přát, při řešení Vašeho pojištění a následných škod? Jde tedy už jen o to nějakého z makléřů si vybrat. S výběrem Vám mohou pomoci stránky Asociace českých pojišťovacích makléřů. S velkým makléřem byste neměli udělat chybu ve výběru, ale pokud s tím potřebujete pomoci, neváhejte nás kontaktovat. Poslední, avšak neméně důležitá, informace je, že pojišťovací makléř pro Vás vše udělá zdarma, neboť je obvykle odměňován pojistitelem formou provize.

Štítky: , , , , , ,

 

Přidat komentář